0

Nu ai niciun produs în coș.

Mentori

Nicoleta Munteanu

Educație Antreprenorială

Întotdeauna am știut ce-mi doresc de la viață. Cu abilitățile antreprenoriale m-am născut. Prima afacere am început-o la vârsta de 6 ani. Cu banii din pușculiță cumpăram baloane colorate din Centrul Vechi, de la librăria George Coșbuc de pe strada Lipscani. Merceria de lângă librărie era furnizorul meu de panglică și ață colorată. Încercați să vă imaginați o fetiță îmbrăcată în rochiță de culoare roz,  cu ochii albaștri și părul prins în codițe, care vinde baloane prinse cu ață colorată, lângă Banca Națională a României, la intersecția străzilor Smârdan cu strada Lipscani! Pentru că eram tare curajoasă, simpatică și drăgălașă, baloanele mele se vindeau foarte repede. Așa am învățat eu, la vârsta de 6 ani, cum se face comerțul.

Banii câștigați i-am economisit până când am decis să-i investesc. Pentru că eram atrasă de designul vestimentar și îmi doream să creez lucruri noi, iar la mercerie se găseau fire de tricotat  precum mătase, miana sau pna, mi-am propus să învăț să tricotez. Mașina de tricotat am primit-o în dar de la bunica. Firele le-am cumpărat din banii economisiți, iar la vârsta de 11 ani aveam prima linie de producție în domeniul tricotajelor. Așa am învățat ce înseamnă să fii un mic producător.

Bunica a fost cea care mi-a conturat personalitatea și m-a învățat ce înseamnă profunzimea și responsabilitatea, să îmi recunosc și să-mi accept atât defectele, cât și calitățile. Familia m-a învățat să mă accept așa cum sunt, uneori departe de perfecțiune, să mă adaptez cu ușurință provocărilor vieții și să transform orice eșec într-o oportunitate.

Anii au trecut, am absolvit liceul comercial și facultatea de drept. Am renunțat la tricotaje în primul an de facultate pentru a mă dedica studiului. Visul meu din copilărie a fost să devin procuror. În ultimul an de facultate, la una din orele de practică, am întâlnit un avocat care, printr-o singură pledoarie m-a făcut să-mi doresc să devin și eu avocat. Siguranța și încrederea cu care a pledat, precum și succesul său m-a determinat să realizez că nu-mi place rutina, ideea de a avea un șef și un program fix. Atunci am decis să devin avocat de business. M-am specializat în drept societar și insolvență, iar în anul 2003 am fondat o companie care activează pe piața de insolvență din România și care se află în top 3 cele mai mari companii de insolvență din țară.

În anul 2010 Comisia Europeană m-a numit Ambasador al Antreprenoriatului Feminin, iar în anul 2011 am primit titlul de Mentor. Misiunea mea de mentor și ambasador m-a făcut să descopăr voluntariatul la un alt nivel, oferind sfaturi practice antreprenorilor care și-au lansat de curând o afacere.

În anul 2012 am înțeles cât de importantă este implicarea directă a antreprenorilor în motivarea tinerilor de a alege calea antreprenoriatului, motiv pentru care am fondat Kids in Business ca un program de educație de afaceri dedicat copiilor cu vârste între 6 și 14 ani. Scopul meu este să dezvolt celor mici spiritul de inițiativă. Vreau să-i învăț că nu trebuie să fii perfect ca să reușești! Fiecare încercare este o lecție. Orice obstacol poate fi depășit.  Lecție după lecție, vor afla că devenind atenți la ceea ce le place, pot crește o afacere veritabilă. Astfel, pot deveni liderii lumii de azi și de mâine.