0

Nu ai niciun produs în coș.

Prezentare

Pentru că inovația stă la baza conceptului Kids in Business, inițierea copiilor în mediul de afaceri de la o vârstă fragedă le va oferi abilitățile necesare pentru gestionarea propriilor finanțe pe tot parcursul vieții. Kids in Business vizează concepte de afaceri simple și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Scopul programului este de a dezvolta un set de abilități și aptitudini antreprenoriale, creativitatea, spiritul de inițiativă, creșterea încrederii în sine, curajul de a prezenta propriile idei de afaceri, abilitatea de a lucra atât individual, cât și în echipă, identificarea unui sistem de valori care promovează excelența, precum și de a antrena capacitatea copiilor de a accepta un potențial eșec, de a înțelege unde s-a produs vreo eroare și de a o lua de la capăt, cu lecția învățată și încredere. Copiii vor învăța că oricine poate deveni antreprenor, indiferent de vârstă și studii, dacă are curajul să pună în practică o idee și să își asume riscul de eșec.

Know-how

Kids in Business dezvoltă pe înțelesul copiilor o serie de competențe și abilități necesare oricărui antreprenor în devenire și îi ajută pe cei cu ambiții antreprenoriale să-și materializeze ideile, pasiunile și talentele într-o afacere. Cu alte cuvinte, ajutăm copiii să-și transforme visul în realitate. Profesorii Kids in Business sunt antreprenori reali, modele de succes și surse de inspirație pentru copii, care îi vor învăța
într-o manieră interactivă ce presupune o multitudine de metode noi de predare-învățare, majoritatea non-formale, practice, despre: bani, buget, cum se înființează o mini-companie virtuală, care sunt tipurile de afaceri, ce este și cum se realizează un plan de afaceri, comunicarea, negocierea, medierea și atitudinea în afaceri, crearea produsului sau serviciului dorit, crearea mărcii, marketing, pregătirea și participarea la târgul Kids in Business, manierele elegante în afaceri, leadership și echipă, precum și importanța echilibrului, filantropiei și a networking-ului. Întregul program este special conceput pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte idei creative generatoare de valoare.

Structură program

Programul conține
15 ateliere care au ca scop
dezvoltarea mentalității și culturii antreprenoriale prin încurajarea spiritului de inițiativă, consolidarea încrederii în sine, a curajului de pune în practică propriile idei de afaceri dar și de a accepta un potențial eșec.
Fiecărui atelier îi sunt destinate câte 2 sesiuni, cu durata a 90 de minute fiecare, astfel încât copiii vor putea experimenta antreprenoriatul pe durata fiecărui atelier.
– 3 vizite la companii partenere din industrii diferite (producție, retail și servicii), deoarece învățarea în cadrul unui mediu de afaceri real reprezintă pentru copii o sursă esențială în procesul de învățare.
– 1 târg cu vânzare directă,
pentru că aici este locul unde copiii vor pune în practică tot ce au învățat și vor putea impresiona nu numai prin atitudinea și cunoștințele dobândite, dar și prin respectarea practicii de concurență loială. Târgul cu vânzare are loc după absolvirea atelierului 8 „Tipuri de afaceri”.
Un procent din banii obținuți din vânzarea produselor vor fi folosiți pentru acte de caritate.

Metoda de predare

Predarea vizează învățarea experiențială prin proiecte, simulări virtuale ale unor situații antreprenoriale reale, studii de caz și jocuri interactive. Spiritul antreprenorial este predat prin intermediul provocărilor. Astfel,
Kids in Business este locul unde copiii învață în mod practic de la antreprenori reali fiecare etapă ce trebuie parcursă pentru a transforma visul, pasiunea, talentul sau o simplă idee de afaceri într-o afacere. Laboratoarele hibride sunt create special să răspundă noilor provocări digitale. Pentru că antreprenorii de succes sunt modele inspiraționale pentru copii și profesorii Kids in Business sunt antreprenori reali, care dezvoltă copiilor prin metode de educație nonformală acele competențe și abilități, care nu se învață la școală, precum abilitățile de leadership și comunicare, capacitate de a negocia, de a efectua evaluări și de a-și asuma riscuri. Copiii vor avea oportunitatea de a înțelege mai bine secretele antreprenoriatului,
ce înseamnă lucrul în echipă, asumarea și delegarea de competențe, dar și managementul timpului.

Plan

Întrucât cei mai mulți antreprenori experimentează și apoi aplică cunoștințele dobândite dintr-o situație reală, Kids in Business pune accentul pe învățarea prin activități practice, pentru că „a face” este mult mai incitant și plăcut pentru copii decât „nu acum” sau „așteaptă să te faci mare”. În acest sens, copiii vor învăța să-și înființeze un S.R.L virtual chiar de la primul atelier. Ei vor lucra la propriul plan de afaceri care îi va ajuta să vândă produsele create de ei, să comercializeze anumite bunuri sau să presteze diverse servicii.

Copiii vor participa la târgurile Kids in Business.

În vederea participării la târg, copiii vor folosi propriile idei sau concepte, dezvoltându-și astfel una dintre cele mai importante aptitudini și anume competitivitatea, își vor pregăti singuri standul, având posibilitatea să-și testeze competențele dobândite într-un mediu de afaceri real. Târgurile au fost create special să reproducă atmosfera târgurilor comerciale reale. Planul vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial și a competențelor de bază pentru a crește eficiența în viața de zi cu zi.

Networking

Vei cunoaște copii de vârste apropriate care sunt interesați de antreprenoriat, vânzări și dezvoltare personală. Implicându-te în acest program, vei face parte din comunitatea Kids in Business, oferindu-ți astfel posibilitatea de a participa la diverse evenimente dedicate copiilor antreprenori. În plus, devii membru activ al comunității KIB nu doar pe parcursul desfășurării cursului. În acest fel ai șansa de interacționa cu antreprenori reali de succes din diferite industrii, de a afla povestea lor motivațională despre succes, dar și de a crea legături cu ceilalți copii din comunitatea Kids in Business și mentori din  antreprenoriatului autohton.

La finalul programului

Copiii vor fi inițiați în antreprenoriat, își vor înființa propria mini-companie virtuală, care, în măsura posibilului va  respecta regulile  unui S.R.L „real”, vor identifica singuri domeniile în care pot fi competitivi și tipurile de afaceri cu care rezonează: producție, comerț sau servicii. Astfel, copii vor ști să confecționeze produse lucrate manual, să comercializeze anumite bunuri, să presteze diverse servicii, pe care ulterior le vor pune în vânzare atât în cadrul magazinului online KIB, cât și în cadrul Târgurilor Kids in Business.

În acest fel, pe lângă teorie, copiii vor dobândi o experiență practică și pragmatică în antreprenoriat.

Frecvență

Programul de educație antreprenorială pentru copii Kids in Business are o frecvență săptămânală și se derulează pe parcursul a 34 de sesiuni cu durata a 90 de minute fiecare împărțite astfel: 15 ateliere a câte două sesiuni fiecare, 3 vizite la 3 companii partenere din industrii diferite (producție, retail, servicii) și 1 participare la Târgul Kids in Business.

La sfârşitul programului, copiii primesc recunoașterea ca antreprenor. Certificatul de absolvire al programului KIB atestă însușirea competențelor de bază precum creativitatea, luarea inițiativei, rezolvarea problemelor, evaluarea riscurilor,

capacitatea de a gestiona un proiect și de a obține rezultate.

Preț

Prețul unei sesiuni este de 145 de lei. Plata se face online, pentru fiecare sesiune, înainte de începerea cursului.  Prețul include suportul de curs, certificatul de absolvire, menținerea produsului pe platforma online până la valorificare, 3 vizite în zile diferite la companiile partenere și taxa de participare la târg. Târgul cu vânzare are loc după absolvirea atelierului „Tipuri de afaceri” și se ține de obicei la final de săptămână, sâmbătă.

Taxa de participare la Târg este de 50 de lei pentru absolvenții programului și 80 de lei pentru ceilalți copii și include amenajarea standului, înscrierea în catalogul târgului, fotografii și postări pe canalele de comunicare KIB.