0

Niciun produs în coș.

Ora de Antreprenoriat Kids in Business la Școala Gimnazială nr. 156

Astăzi, elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială nr. 156 din București, au participat la Ora de Antreprenoriat Kids in Business, susținută de fondatoarea și mentorul Kids in Business, Av. Dr. Nicoleta Munteanu și mentorul Ec. Suzanne Dobromir, Coordonator de Programe Educaționale Kids in Business.

Ora de Antreprenoriat Kids in Business a început la clasa pregătitoare cu activități specifice vârstei lor și anume: joacă și învățarea prin experiență. Copiii în vârstă de 6-7 ani pot înțelege în linii mari ce este o afacere, dar este foarte important să le explicăm acest concept într-un mod simplu și accesibil pentru nivelul lor de înțelegere.

Elevii au aflat mai multe informații despre bani: de unde vin banii, cum se obțin aceștia și cum îi putem folosi „cu cap” pentru a începe o afacere. Astfel, elevii au învățat că o afacere este ceva ce face cineva pentru a câștiga bani, precum vânzarea de produse la magazin sau livrarea de pachete. Oamenii își deschid afaceri pentru a-și vinde produsele sau serviciile și, dacă sunt bine făcute, aceștia le vor cumpăra, devenind clienți fideli.

Prin intermediul Hub-ului Virtual Kids in Business, elevii au vizionat secvențele de învățare destinate istoriei banilor și poveștile antreprenoriale ale copiilor antreprenori, care fac parte din comunitatea Kids in Business. După ce au fost inspirați de către aceștia, fiecare a început să genereze idei de afaceri:

  • Vânzarea de limonadă: copiii pot face limonadă și o pot vinde în cartierul lor, în timpul verii, sau la târgul KiB.
  • Vânzarea de prăjituri: copiii pot face prăjituri acasă și le pot vinde vecinilor și prietenilor sau la târgul KiB.
  • Vânzarea de produse handmade: copiii pot face bijuterii, mici obiecte decorative sau tablouri și le pot vinde.

În general, este important să le vorbim copiilor într-un mod clar și simplu, fără a intra în prea multe detalii complicate, să le răspundem la întrebări și să le oferim exemple concrete, pentru a-i ajuta să înțeleagă conceptul.

Mulțumim pentru invitației dnei Prof. Ruiu Denisa.

Articole Recente

Târgul Kids in Business la școala primară de la Liceul Internațional Ioanid

Astăzi, 13 Iunie 2024, elevii școlii primare de la Liceul Internațional Ioanid, absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids in Business, au […]

Citeste mai mult

Targul Kids in Business la școala primară de la Mark Twain International School

Astăzi, 12 Iunie 2024, elevii clasei a I-a de la Mark Twain International School , absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids […]

Citeste mai mult

Târgul cu vânzare Kids in Business – SustainKids, ediția a II-a

Kids in Business promovează și sprijină afacerile sustenabile în rândul copiilor. În cadrul orelor de educație antreprenorială Kids in Business, copiii au […]

Citeste mai mult