0

Niciun produs în coș.

Despre conceptul de economie circulară la clasa a V-a

Astăzi, elevii clasei a V-a de la Complexul Educațional Laude Reut, în cadrul programului de educație antreprenorială pentru copii Kids in Business, au învățat despre importanța economiei circulare, care își propune să reducă deșeurile, să conserve resursele și să minimizeze impactul asupra mediului, prin intermediul celor trei principii-cheie:

  • Design circular: produsele sunt concepute pentru a fi durabile, reutilizabile și reînnoibile.
  • Cea mai bună utilizare a resurselor: se maximizează utilizarea materialelor și resurselor prin reutilizarea, refolosirea și reciclarea lor.
  • Sisteme eficiente: crearea de sisteme care minimizează pierderile și încurajează reutilizarea, refolosirea și reciclarea.

Economia circulară este un concept economic care se concentrează pe utilizarea eficientă a resurselor și pe reducerea deșeurilor prin intermediul unui sistem de producție și consum care imită ciclurile naturale ale materialelor.

Un exemplu de economie circulară este refolosirea și reciclarea materialelor și componentelor din produse vechi pentru a crea noi produse.

Economia circulară este considerată o soluție viabilă și sustenabilă pentru problemele de mediu și economice ale lumii noastre, deoarece încurajează utilizarea eficientă a resurselor și reduce dependența de materii prime noi și deșeuri.

Articole Recente

Târgul Kids in Business la școala primară de la Liceul Internațional Ioanid

Astăzi, 13 Iunie 2024, elevii școlii primare de la Liceul Internațional Ioanid, absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids in Business, au […]

Citeste mai mult

Targul Kids in Business la școala primară de la Mark Twain International School

Astăzi, 12 Iunie 2024, elevii clasei a I-a de la Mark Twain International School , absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids […]

Citeste mai mult

Târgul cu vânzare Kids in Business – SustainKids, ediția a II-a

Kids in Business promovează și sprijină afacerile sustenabile în rândul copiilor. În cadrul orelor de educație antreprenorială Kids in Business, copiii au […]

Citeste mai mult