0

Niciun produs în coș.

Educația antreprenorială te ajută pe tot parcursul vieții

În cadrul Conferinței „Antreprenoriat fără gen” organizată de Ziarul Bursa și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, doamna Av. Dr. Nicoleta Munteanu, fondator și mentor Kids in Business, Vice-Președinte CONAF a vorbit despre importanța educației antreprenoriale de la vârste cât mai fragede și angajamentul asumat de CONAF în cadrul „Pactului pentru Educație Antreprenorială” semnat alaturi de Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG  și Ministerul Educației și Cercetării – MEC.

„Pactul pentru educația antreprenorială” este un angajament asumat de către cele trei instituții cu scopul de a dezvolta și îmbunătăți abilitățile antreprenoriale ale tinerilor din România.

Prin semnarea pactului, organizațiile și instituțiile își asumă responsabilitatea de a sprijini educația antreprenorială în școli, prin furnizarea de resurse, programe și cursuri care să îi ajute pe tineri să dezvolte competențele necesare pentru a-și crea propriile afaceri sau pentru a lucra în mediul antreprenorial.

Prin încurajarea educației antreprenoriale în rândul tinerilor, pactul urmărește să contribuie la crearea de noi afaceri și locuri de muncă, precum și la dezvoltarea economiei locale și a comunităților.

Antreprenoriatul dezvoltă competențe precum creativitatea, spiritul de inițiativă, capacitatea de a gândi liber, de a inova, de a fi flexibili, de a gestiona un proiect, de a cântări rezultatele obținute și nu în ultimul rând capacitatea de asumare a eșecului. Toate aceste competente transversale pe care le poți dezvolta printr-un program de educație antreprenorială te ajută pe tot parcursul vieții, ele putând fi aplicate în toate domeniile.

Articole Recente

Târgul Kids in Business la școala primară de la Liceul Internațional Ioanid

Astăzi, 13 Iunie 2024, elevii școlii primare de la Liceul Internațional Ioanid, absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids in Business, au […]

Citeste mai mult

Targul Kids in Business la școala primară de la Mark Twain International School

Astăzi, 12 Iunie 2024, elevii clasei a I-a de la Mark Twain International School , absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids […]

Citeste mai mult

Târgul cu vânzare Kids in Business – SustainKids, ediția a II-a

Kids in Business promovează și sprijină afacerile sustenabile în rândul copiilor. În cadrul orelor de educație antreprenorială Kids in Business, copiii au […]

Citeste mai mult