0

Niciun produs în coș.

Prima competiție Kids in Business de planuri de afaceri – SustainKids

Kids in Business acordă o atenție deosebită sustenabilității, deoarece această temă joacă un rol crucial atât în viitorul copiilor, cât  și al planetei. În cadrul orele de antreprenoriat Kids in Business, copiii au învățat că sustenabilitatea se referă la abordarea problemelor într-un mod care să asigure echilibrul dintre nevoile noastre actuale și capacitatea viitoare a Pământului de a le satisface.

Ne dorim ca prin antreprenoriat să dezvoltăm copiilor o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător pentru a lua decizii informate de protejare și conservare a resurselor naturale, dar și pentru a face alegeri sustenabile în ceea ce privește consumul și stilul de viață.

Astăzi, micii antreprenori din clasele a III-a și a IV-a de la Complexul Educational Laude-Reut, inițiați în antreprenoriat timp de 1 an de către mentorul Kids in Business, Suzanne Dobromir, s-au lansat în Competiția planurilor de afaceri „SustainKids, pentru un viitor mai durabil si sustenabil”. Participarea elevilor la competiția antreprenorială de prezentare a planurilor de afaceri SustainKids cu tema sustenabilitate, a avut numeroase beneficii. Iată câteva dintre acestea:
  1. Elevii și-au prezentat planurile de afaceri în fața juriului și a colegilor de școală. Pentru că au învățat cum să-și facă pitch-ul,  și-au exprimat ideile într-un mod coerent și persuasiv. Această abilitate este valoroasă în orice domeniu și poate fi utilă pe tot parcursul vieții lor.
  2. Micii antreprenori au fost provocați să gândească în mod creativ și să vină cu idei inovatoare pentru a rezolva problemele legate de sustenabilitate. Această experiență i-a încurajat să-și folosească imaginația și să găsească soluții noi și neconvenționale.
  3. Elevii au avut ocazia de a învăța despre diferitele aspecte ale gestionării unei afaceri, cum ar fi planificarea, marketingul, gestionarea resurselor și finanțele. Prin dezvoltarea planului de afaceri, elevii au înțeles mai bine modul în care funcționează o afacere și ce este necesar pentru a o conduce cu succes.
  4. Participarea la competiția SustainKids i-a încurajat pe elevi să dezvolte un spirit antreprenorial. Ei au învățat despre importanța luării inițiativei, asumarea riscurilor și căutarea oportunităților. Aceste lecții pot fi aplicate în diferite aspecte ale vieții lor și pot stimula dezvoltarea unor abilități precum rezolvarea de probleme și luarea deciziilor.
  5. Elevii au înțeles mai bine importanța protejării mediului și a dezvoltării durabile. Această experiență le poate deschide ochii asupra problemelor legate de mediu și poate încuraja implicarea lor activă în promovarea unui mod de viață mai sustenabil.
  6. Participarea elevilor la competiția SustainKids le-a oferit elevilor oportunitatea de a exersa lucru în echipă. Ei au învățat să comunice eficient, să colaboreze și să-și împartă responsabilitățile pentru a realiza un plan de afaceri coerent și bine structurat.
Premiile în bani au creat multa agitație și competiție în rândul participanților. Toți elevii au primit cadouri surpriza din partea sponsorilor.
Mulțimim sponsorilor care au adus bucurie și zâmbete în rândul tuturor participanților la competiția SustainKids:
Parmafood Group,
Kandia Dulce
Ursulețul de ciocolată Papi,
Dr. Phyto Romania,
Sugus
  

Articole Recente

Târgul Kids in Business la școala primară de la Liceul Internațional Ioanid

Astăzi, 13 Iunie 2024, elevii școlii primare de la Liceul Internațional Ioanid, absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids in Business, au […]

Citeste mai mult

Targul Kids in Business la școala primară de la Mark Twain International School

Astăzi, 12 Iunie 2024, elevii clasei a I-a de la Mark Twain International School , absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids […]

Citeste mai mult

Târgul cu vânzare Kids in Business – SustainKids, ediția a II-a

Kids in Business promovează și sprijină afacerile sustenabile în rândul copiilor. În cadrul orelor de educație antreprenorială Kids in Business, copiii au […]

Citeste mai mult