0

Niciun produs în coș.

Kids in Business la webinarul dedicat coderilor din cluburile CODE Kids

Cum pot deveni copiii antreprenori? 

Așa a început Doamna Av. Dr. Nicoleta Munteanu, fondatoarea Kids in Business, ora de antreprenoriat cu peste 100 de copii, într-un webinar dedicat coderilor din cluburile CODE Kids.

Când un antreprenorl îi întreabă pe cei mici cum pot deveni și ei, la rândul lor antreprenori, discuția se transformă într-o adevărată dezbatere, care  la final duce la concluzia că un un antreprenor este o persoană care își creează propria afacere sau proiect și își asumă riscuri pentru a obține succes financiar.

Pornind de la identificarea pasiunilor și talentelor, de la lucrurile care îi pasionează pe copii și în care sunt buni, aceștia singuri pot identifica tipul de afacere cu care rezonează:  poate le place să picteze, să construiască lucruri sau să își ajute prietenii cu diferitele lor probleme. Aceste pasiuni și talente pot fi baza unei viitoare afaceri.

Provocarea serii a fost lansată de coderului Alex, un mic antreprenor în devenire, care era curios să afle cum se face un brand pentru miere. Copiii au fost încurajați de mentor să folosească brainstroming-ul în pași și astfel, nu numai că au găsit numele și sloganul potrivite, dar au și conștientizat cât de importantă și valoroasă este munca în echipă.

În final, copiii au înțeles  că oricine poate deveni antreprenor, indiferent de vârstă. Important este să-și urmeze pasiunile, să fie creativ și să își asume riscuri în ceea ce face.

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 4600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Articole Recente

Târgul Kids in Business la școala primară de la Liceul Internațional Ioanid

Astăzi, 13 Iunie 2024, elevii școlii primare de la Liceul Internațional Ioanid, absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids in Business, au […]

Citeste mai mult

Targul Kids in Business la școala primară de la Mark Twain International School

Astăzi, 12 Iunie 2024, elevii clasei a I-a de la Mark Twain International School , absolvenți ai programului de educație antreprenorială Kids […]

Citeste mai mult

Târgul cu vânzare Kids in Business – SustainKids, ediția a II-a

Kids in Business promovează și sprijină afacerile sustenabile în rândul copiilor. În cadrul orelor de educație antreprenorială Kids in Business, copiii au […]

Citeste mai mult